Wie is "Mimy's"

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 14:08

Blog “wie is Mimy’s”

Omdat ik mij nog niet echt heb voorgesteld en er veel volgers bij zijn gekomen dacht ik, het wordt eens tijd om mij voor te stellen.

Mimy’s praktijk is ontstaan nadat ik jaren mijn naam “Mimy” vervloekt heb. De jaren waarin ik naar binnen ben gegaan om pijnstukken te helen, heb ik ook mijn naam mogen accepteren. Zo is mijn naam mijn kracht geworden.

Op mijn weg naar binnen om mijn pijnstukken te helen, heb ik verschillende wegen bewandelt, van yoga tot reiki, verschillende meditatiecursussen gevolgd en als kers op de taart de opleiding tot Psycho- Energetisch Therapeut (waarvan ik nu in het laatste jaar zit). De ervaringen die ik hiermee opdeed en nog opdoe, met alles wat mij heeft geholpen te helen, zet ik nu in binnen mijn praktijk.

Ik ben sensitief en intuïtief iets waar ik achter kwam nadat mijn leven na vele pijnstukken vast kwam te staan en ik mijn weg naar heling begon. Dit mocht ik o.a. zien door mijn nuchtere partner, hij mocht mij leren dat ik meer oppik dan de meeste andere en ik soms dingen gewoon weet wat andere niet weten. Jaren is mij dit zwaar betaald gezet, met name in mijn kinderjaren; Altijd aanpassen om erbij te horen en normaal gevonden te worden, omdat ik mij altijd “anders” gevoeld heb. Velen die tegen mijn intuïtie ingingen zorgde ervoor dat ik verder verwijderd raakte van deze gave, gelukkig mag ik mijn intuïtie nu omarmen.

In de jaren dat alles wat ik mee mocht maken de spreekwoordelijke druppel had bereikt en de emmer liet overlopen. Ben ik naast cursussen, trainingen en opleidingen volgen ook veel gaan lezen. Veel boeken over onder andere hoog gevoeligheid (een term die ik niet graag gebruik, omdat ik niet hou van labels maar deze term wel handig is om te begrijpen waar ik het over heb). Door het lezen kreeg ik steeds meer herkenning op mijn intuïtie/gevoeligheid. Daarnaast ben ik boeken gaan lezen met tips hoe je, je kan beschermen en je gevoeligheid als kracht in kan zetten in plaats van als last te zien. Waar ik de meeste herkenning in vond zijn de boeken van Susan Marletta- Hart en voor de energetische bescherming de boeken van Fonz Delnooz en Patricia Martinot.

Nadat ik meer inzicht kreeg in mijn persoonlijkheid en weer open ging staan voor de gevoeligheid in mij, kwamen er als vanzelf relevante en interessante cursussen, boeken en personen op mijn pad. Zo heb ik in 10 jaar tijd, 33 jaar van mijn leven aangekeken, opgeruimd en inzicht gekregen waarom ik door bepaalde stukken ben moeten gaan en nog ga. Omdat ik in deze jarenlange zoektocht veel heling heb gevonden, mijn kwaliteiten heb mogen leren kennen en deze heb omarmt, mag ik nu andere helpen te helen. Dit is het moment waarop in juni ’19 Mimy’s Praktijk ontstond. Waar ik toen nog vooral startte met het helpen van ouders met kinderen doormiddel van babymassage en intuïtief afgestemde, helende mindfulness voor kinderen. Dit was de eerste stap waarover ik, met mijn achtergrond als jeugdverpleegkundige en afgeronde HBO-V opleiding, de meeste kennis heb in combinatie met alles wat ik heb mogen leren in mijn zoektocht. Gedurende de afgelopen 10 bijna 11 jaar dat ik deze functie vervulde, heb ik veel ouders met kinderen mogen zien, mij hierdoor kunnen ontwikkelen en ben ik gaan zien wat een kindje eigenlijk vraagt. Dit is vaak moeilijk te vertalen, iets wat ik het liefste doe echter binnen mijn huidige baan niet de ruimte voor is en binnen Mimy’s wel. Nu ruim een jaar verder ontvang ik allen leeftijden binnen mijn praktijk. Helen kan namelijk op allen leeftijden, of je nu 0 of 100 jaar bent, je bent nooit te jong of te oud om te helen. Zo komt het dat mijn jongste klant 0 is en mijn oudste 74.

Wat mij het meeste thuis heeft laten komen is de opleiding tot psycho- energetisch therapeut. Hier heb ik onder andere geleerd mijn voelen en denken van elkaar te onderscheiden. Te leren herkennen wat ik voel en wanneer ik iets oppik van iemand anders. Verder ben ik de diepte ingegaan tijdens mijn eigen heling. Ik geloof namelijk dat wanneer je een goede therapeut wil zijn je, je eigen stukken moet kennen. Hierdoor zie je wanneer je eigen stukken tussen jou en je cliënt komen te staan en heb ik mogen leren hoe ik op zo’n moment mijn neutraliteit weer terug kan pakken.   

Alles wat ik heb mogen leren en ervaren bij deze opleiding zet ik nu in als heling binnen Mimy’s! Ik start een heling altijd door in de basis te herstellen. Vanuit de basis kunnen we de diepte in. Hoe? Dat verschilt. Inmiddels is mijn rugzak zo vol geraakt, werk ik puur intuïtief en op maat, kijk ik wat nodig is en zet ik in overleg de behandeling in die nodig is. Iets wat vaak als heel helend ervaren wordt is het magische helen doormiddel van toegepaste imaginatie; helen doormiddel van counselen vanuit het onderbewuste in combinatie met voelen welke lichaamsreacties er optreden bij bepaalde vragen, diepe lagen worden geraakt en gezuiverd. “wauw dit lijkt wel magie”, is de meest voorkomende reactie na een T.I. (toegepaste imaginatie). Daarnaast heb ik recent mogen leren opstellen met behulp van één op één familie tafelopstelling en vloerankers. Opstellen geeft inzicht in patronen en thema’s die ontstaan zijn vanuit het familiesysteem. Klachten of pijnpunten kunnen ontstaan zijn binnen een eerdere lijn in de familie. Soms zie je terug dat bepaalde patronen zich generaties in stand houden. Opstellen geeft inzicht en wordt altijd afgesloten door helende zinnen uit te spreken zodat het systeem weer gaat stromen daar waar de stroming uit balans is geraakt.  

Tot slot mocht ik erachter komen dat mijn handen heling kunnen brengen. Ik geloof dat diepe heling het beste werkt wanneer het uit de persoon zelf komt, je doormiddel van counseling naar binnen wordt gebracht en je, je eigen blokkades mag zien (denk aan onder andere de T.I.). Toch kunnen mijn handen ondersteunend helpen om deze blokkade los te laten. Hoe? Ons fysieke lichaam bezit energie net als een gloeilamp, hiervan kan iedereen het licht zien schijnen. Stel je voor dat het licht rondom de lamp zelf er bij een mens ook is en doorstraald buiten het fysieke lichaam, dit noemen we dan het energetisch veld (aura). Dit is bij het menselijk lichaam voor de meeste mensen niet zichtbaar. Toch zijn blokkades vaak in dit energetisch veld waarneembaar. Een eerste teken voor de persoon zelf kan een emotioneel en/of mentaal ongemak zijn, denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid of lusteloosheid. Wanneer je niet naar deze signalen luistert uit zich het vaak fysiek of groter, denk aan allerlei fysieke ongemakken of bijvoorbeeld nog groter zoals een burn-out, angsten of het niet los kunnen laten van emoties. Door inzicht te brengen in de reden van deze blokkade komt de blokkade op het energetisch veld vrij, hierin ondersteun ik door met mijn handen letterlijk de blokkade los te halen en uit het veld te pakken. Door in het energieveld te komen kan ik helen, dit kan ook op afstand. Energie is oneindig, denk maar eens aan de telefoon die gaat en degene belt aan wie je net dacht. Zo eenvoudig en door de mentalisten onder ons heel makkelijk weg te beredeneren, toch geloof ik niet in toeval!

Kortom kan Mimy’s ondersteunen op alle dieperliggende lagen die heling nodig hebben, breng ik inzicht in patronen, oorzaken en disbalansen. Het enige wat nodig is dat jij er klaar voor bent en bereid bent deze weg naar binnen aan te gaan. Helen naar het diepst van de kern.

“Vanuit liefde breng ik je in verbinding kom je tot groei, in balans en thuis bij jezelf”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.