Wie ben ik

Lieve lezer,

ik ben Mimy Pieterse geboren in 1986 te Venlo. Ik woon nu in Hout-Blerick samen met mijn gezin; mijn man en prachtige, lieve (bonus)kinderen. Sinds 2009 ben ik werkzaam als jeugdverpleegkundige 0-4jr.

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door zwangerschap, geboorte en dol op jonge kinderen. Als oudste van een groot gezin heb ik mij altijd heel verantwoordelijk gevoeld en gezorgd voor mijn broertje en zusjes. De keuze voor mijn studie tot HBO- Verpleegkunde was dan ook niet gek.

In mijn leven ben ik tegen vraagstukken aangelopen die ervoor gezorgd hebben dat ik de reis naar binnen ben gaan maken. Dit zorgde ervoor dat ik verschillende cursussen ben gaan volgen in mijn zoektocht hoe om te gaan met mijn gevoeligheid. Deze cursussen, denk aan reiki, intuïtieve bewustwording en verschillende meditatie trainingen, zorgde ervoor dat mijn leven weer ging stromen. Dankzij deze trainingen ben ik in september 2018 begonnen aan de 3 jarige opleiding tot psycho energetisch therapeut. Deze opleiding helpt mij om mijn gevoeligheid niet als last te zien maar als een gave. Hierdoor weet ik steeds beter en zuiverder het verschil te ervaren wat van mij is en wat van de ander. Deze opleiding heeft mij thuis laten komen, ik voel mij rustiger en meer verbonden dan ooit. Dit helpt mij in vele opzichten.

Deze gave wil ik inzetten binnen mijn praktijk. Enerzijds om inzicht te geven in ieders (pijn)stukken / trauma's en te ondersteunen bij het transformeren hiervan. Anderzijds om verbinding te leggen tussen ouder en kind. Hiervoor heb ik o.a. de opleiding “Holistisch baby - dreumes yoga en massage docent” gevolgd. Ik geloof dat met behulp van aanraking en diep contact een mooie start / basis gelegd wordt voor de hechting tussen ouder en kind. Om ouders te helpen inzicht te geven in de belevingswereld van het kindje volgde ik de training “kindertekeningen lezen en begrijpen”.

Tot slot is in het voorjaar 2019 samen met mijn klasgenoot van de opleiding psycho energetisch therapeut de training “Krachtig in mijn IK” ontstaan. De training is te volgen in de regio Weert en in Venlo.

Liefs, Mimy